WALKABOUT BILLY

WALKABOUT BILLY
VIETNAM OORLOG

 

Billy Walkabout is de meest gedecoreerde Indiaanse tijdens de Vietnamoorlog. Hij verdiende het Distinguished Service Cross, een Amerikaanse Silver Star, een Bronze Star VS zeven US Air medailles, 10 leger lof medailles met vijf van de badge waarde en zes Purple Hearts.

Billy is een Cherokee clan 'Holly Blue' Oklahoma. Hij diende in Vietnam in bedrijf F, 58ste Infanterie, 101st Airborne Division. Hij won zijn eerste medaille op een verkenningsmissie achter de vijandelijke linies. Genomen onder vijandelijk vuur gedurende enkele uren, ernstig gewond (drie van zijn camadares werden gedood), hield hij de voorzijde tot aan de helikopter evacuatie werd evacueren zijn gewonde camadares, brengen de lichamen van de drie doden in de helikopter. Hij bracht zes maanden in een coma en terug te vechten.

Dialyse heeft moeten lijden blootstelling ontbladeringsmiddel 'Agent Orange' in Vietnam, hij stierf 7 maart 2007 aan longontsteking en complicaties Renals.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×