VIETNAM

De oorlog in Vietnam
1959 - 1975

 

42000 Indianen geserveerd tijdens vietnam. 92% waren vrijwillig.

 

Vietnam was de oorlog waarin de Indische stereotype was de sterkste. De Indianen werden altijd gezien iets beter dan de andere soldaten, soms als super soldaten.

 

Het was gebruikelijk dat de indianen aan de top van de kolommen van soldaten. Toen vroeg hij de reden was hun superieure, het antwoord was altijd hetzelfde: je bent een Indiase, heb je een uitzicht en een top op ons gehoor.

De grootste kracht van de indianen in deze oorlog was hun spirituele dimensie. Indiase ceremonies waren terug in de Verenigde Staten legaal is. Want de zon dans, de Indische moesten vasten gedurende drie dagen. Veel veteranen zal het feit dat de gewoonte van het niet drinken voor drie dagen voor de ceremonies waren zeer behulpzaam in een dor en droog jungle herkennen.

 

De visioenen waren ook vaak voor. Carson Wandelingen over Ijs later herinnerde zich hoe in de jungle hoorde hij een stem die hem vertelt om dekking te zoeken. Hij ging liggen en zag een machinegeweer, dan is een tweede. Hij slaagde erin om de dienaren van de twee kanonnen doden. Toen stond hij op, zocht hij de oorsprong van de stem, maar hij alleen was: 'Mijn eenheid was uit het oog verloren me voor een lange tijd en ik was helemaal alleen. Het duurde bijna twee uur om mijn broeders te vinden in de armen, ik weet nog steeds niet waar die stem vandaan kwam '. Carson Wandelingen over Ijs ook erkent scalperen een vijandelijke soldaat in de traditie van de Kraai. White keek hem met afschuw en beschouwen dit als barbaars, maar loopt het ijs op gewezen dat een aantal van hen sneed de oren als een trofee hoofdhuid en het was zijn soort trofee. Hij gezuiverd van de hoofdhuid met sweetgrass en tabak en hield het tot het naar Japan wordt gestuurd vanwege een blessure.

Indiase tradities weer tot leven in de jungle van Vietnam. Vanwege vijandelijke sluipschutters, militairen vermeden slijtage badges of rangen. Veel Indiërs waren in de gewoonte van het dragen van een of meer veren hangen helmen, het vergemakkelijkt de taak van de andere soldaten naar het hart van de gevechten te herkennen.

 

De aanwezigheid van vele indianen ook toegestaan ​​gemakkelijker communicatie. In de jungle, de stilte is een waardevol, maar moeilijk om bestellingen te verzenden onder deze omstandigheden element. Talrijke rapporten geven aan dat soldaten van Indiase afkomst communiceren via gebarentaal. De methode werd ook behouden en te verbeteren door het Amerikaanse personeel en wordt nog steeds gebruikt door special forces.

viet1.jpg

De terugkeer naar het land voor de Indiase soldaten waren minder pijnlijk dan die van de blanken. Hoewel de Indiase soldaten ook last van psychische stoornissen had de verschrikkingen van deze oorlog, konden ze rekenen op de mensen respect voor hun reserve hun terugkeer. Er waren vele ceremonies 'terugkeer van de krijger' door de reserves die spirituele sessies met sjamanen en krijgers dansen en ere-gemengd. Indiase soldaten keerden minder moreel gewonden van deze oorlog in een land waar de bevolking was tegen de oorlog.

viet2.jpg

Het is interessant op te merken dat de eerste Amerikaanse dood in deze oorlog is een jonge Navajo en de grootste medaillewinnaar van deze oorlog en dat Billy Walkabout gagna18 medailles.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×