STAND WATIE

Stand Watie
Amerikaanse Burgeroorlog

220px Stand Watie

 

Stand Watie (12   December   1806-9   September   1871) (ook bekend onder de namen van Degataga "onwrikbare" en Isaac S. Watie) was een leider van deCherokee Nation en een brigadegeneraal in het leger van de Verbonden Staten van Amerika tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij beval de Indische cavalerie, hoofdzakelijk samengesteld uit Cherokees, Kreken en Seminoles van.

Stand Watie was de enige Native American in de Verenigde Staten tot de rang van brigadegeneraal bereiken (brigadegeneraal of onder militaire terminologie die in de Amerikaanse gewapende) in een van de twee legers in conflict.

Na de Chief John Ross en de Cherokee Raad, die als eerste de neutraliteit van de Cherokees in het conflict uitgeroepen, had besloten om de oorzaak van de Verbonden Staten van Amerika te steunen uit vrees voor het verdelen van de Cherokee Nation, Watie besloten om een ​​te verhogen cavalerie regiment. In oktober 1861 kreeg hij de rang van kolonel van de Eerste Cherokee Mounted Rifles.

Hoewel hij officieel gevochten federale troepen, Watie ook gebruikt zijn bevel om deel te nemen in de machtsstrijd Cherokees, en terug te keren op dezelfde manier tegen de Kreken, Seminoles en anderen die ervoor koos om de ondersteuning van Union. Watie is het best bekend voor zijn rol in de Slag van Pea Ridge, Arkansas, die werd gehouden van 06-08 maart 1862 en eindigde met een overwinning van de Unie. Watie troepen namen hun posities in de federale artillerie, managing daarmee tot de terugtrekking van de Confederate leger op het slagveld te dekken.

Hoewel steun voor de Cherokee Federatie was stomp, Watie bleef aan het hoofd van wat er over was van zijn troepen. Hij werd bevorderd tot brigadegeneraal van generaal Samuel Bell Maxey, en kreeg het bevel over twee regimenten cavalerie en drie infanteriebataljons samengesteld uit Cherokees, Seminoles en Osage gegeven. Deze soldaten waren gebaseerd ten zuiden van de rivier de Canadese, staken ze regelmatig invallen uit te voeren op het grondgebied van de Unie. Ze vochten in vele veldslagen en schermutselingen in het westen van Confederate grondgebied, met name in het Indian Territory, Arkansas, Missouri, Kansas en Texas.Stand Watie's troepen worden geacht meer betrokken bij het westen van de Mississippi dan elke andere eenheid te zijn geweest.

Op 23 juni 1865, in Fort Towson, Choctaw gebied van Oklahoma Territory, Watie ondertekende een staakt-het-vuren met de gezanten van de Unie, en werd de laatste Verbonden algemeen over te geven.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×