OKLAHOMBI JOSEPH

JOSEPH OKLAHOMBI
1e WERELDOORLOG

 

oklahombi-joseph.jpg

Ze zijn niet straatprotesten of operaties boycot die de Verenigde Staten heeft geleid tot het Amerikaanse staatsburgerschap te verlenen aan indianen: het gevoel van nationale schaamte veroorzaakt door de daad van heldenmoed van een man tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Joseph Oklahombi, Choctaw North Dakota, was een van de vele Indiase te hebben aangeboden om een ​​oorlog te beginnen.

Voor 1924, de Indianen hadden de mogelijkheid om burgers te worden onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld als ze eervol in het leger had gediend of als ze verkocht het stuk land dat was verleend aan een reserve.

In 1917, ergens in Frankrijk, Oklahombi kruist de dam van prikkeldraad, gestreden door de Duitse linies en geneutraliseerd een machinegeweer nest. Daarna veroverde hij slechts 171 vijandelijke soldaten. Voor deze actie en andere wapenfeiten, Frankrijk kende hem haar meest prestigieuze militaire medaille; maar als Oklahombi nog niet was ontslagen, was het nog steeds niet beschouwd als een Amerikaanse burger. Wanneer het feit bekend was, de Verenigde Staten bevonden zich zeer in verlegenheid gebracht.

Dat is de reden waarom een ​​handvol politici van de East Coast heeft gelobbyd voor de komende zeven jaar voor de toetreding van de Indiase nationaliteit. In 1924, de tijd eindelijk ging, en werd een wet aangenomen door het congres en de senaat De Billings Gazette 2 juni 1924 -. Day President Coolidge geparafeerd Act Indiase nationaliteit - niet eens spreken van het feit. De krantenkoppen waren geheel gewijd aan de studie van twee miljonairs zoon van Chicago die naar de moord op een 13-jarige jongen biechtte. Noch dit, noch een aantal vervolgens nummers van de volgende week niet de rechtspraak heeft het burgerschap aan `Alle niet-Indische burgers geboren binnen de territoriale grenzen van de Verenigde Unis.`` toegekend vermelden

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×