NORWEST HENRY LOUIS

HENRY LOUIS NORWEST
1e WERELDOORLOG

 

 

Een van de meest beroemde Canadese sluipschutters in de Eerste Wereldoorlog was een Metis die bekend stond als Henry Louis Norwest. Norwest werd geboren in Fort Saskatchewan, Alberta. Hij was van de Franse en Cree afkomst. Lance Corporal zijn bijna drie jaar in de 50e Canadian Infantry Battalion, en een record. 115 fatale schoten zijn ploeg op 33 Norwest, die een boerenjongen was en had deelgenomen aan rodeo's, verdiende ook de Militaire Medaille en de bar, waar een van de ongeveer 830 leden van de CEF was om deze eer twee keer worden toegekend.

Militaire loopbaan norwest's niet genieten van zo'n heerlijke begin. Hij wierf in januari 1915 onder de naam Henry Louie, en werd vrijgegeven drie maanden later als gevolg van wangedrag. Hij wachtte acht maanden, dan is aangeworven onder een nieuwe naam met een blanco strafblad.

Norwest bleek een bron van inspiratie voor zijn eenheid zijn. Hier is wat een van zijn vrienden over hem schreef:

Onze beroemde sluipschutter wist beter dan de meeste van ons de waarde van het leven en van de dood. Henry Norwest uitgevoerd zijn verschrikkelijke taak uitstekend, omdat hij geloofde dat zijn speciale vaardigheid gaf hem geen andere keuze dan deze belangrijke opdracht te vervullen. Onze elite 50e shooter gepassioneerde toewijding aan zijn taak en liet een volledige onthechting, terwijl hij aan de voorkant was. En ... als we hadden de zeldzame gelegenheid om hem te steken, vonden we hem gezellig en leuk als eerste. Hij was een van ons en hij diende altijd als onze inspiratie.

De Sniping was een gevaarlijke infanterie rol. De meeste schutters werkten in tweetallen, een waarnemer, die de omgeving en rapportage vijandelijke beweging, en een shooter onderzocht. Er werd gezegd dat Norwest had alle kwaliteiten die nodig zijn voor Sniping: uitstekend shooter, kon hij nog blijven voor lange periodes en had buitengewone camouflage technieken. Hij bracht een groot deel van zijn dienst in de No Man's Land, het gevreesde gebied tussen tegengestelde krachten. Daarnaast Norwest en zijn waarnemer gleed vaak achter de vijandelijke linies.

Bataljon scherpschutter verdiende de MM in 1917 op een voorgebergte van Vimy Ridge genaamd "de Pukkel". Het korps, dat deel uitmaakt van de massale geallieerde bommenwerper offensief was, was om de nok te grijpen. De geallieerden hadden al tevergeefs geprobeerd te grijpen. De aanval zorgvuldig geplande Canadese ze slaagt. Een groot deel van de nok viel op de Canadezen op de eerste dag, 9 april. Drie dagen later, de twee resterende vijandelijke posities, met inbegrip van "Bud" werden veroverd.

In het citaat bij de decoratie werd gegeven aan, Norwest had hij "grote moed, vaardigheid en initiatief in zijn taak als een sluipschutter na het nemen van de" getoonde Bud. " Hij slaagde in het redden van de levens van veel van onze mannen. "

Het volgende jaar, werd een clip toegevoegd aan de MM Norwest, maar in de offerte, het niet aangeven van de reden. In augustus 1918, toonde hij opnieuw een niet aflatende moed. Tijdens de Slag om Amiens, Frankrijk, geavanceerde geallieerde troepen 19 kilometer in drie dagen. Norwest verwoest meerdere vijandelijke machinegeweren berichten en een record van zijn bataljon als een sluipschutter.

Een week later, de 50e nam zijn positie voor de volgende opdracht was de laatste missie van de sluipschutter. Op 18 augustus, drie maanden voor het einde van de oorlog, Norwest en twee anderen waren op zoek naar een gevaarlijk nest van vijandelijke sluipschutters. Maverick raakte de Métis door een sluipschutter kogel en was op slag dood. Voor de leden van zijn bataljon, was een held verdwenen.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×