MONTURE GILBERT CLARENCE

MONTURE CLARENCE GILBERT
1e en 2e WERELDOORLOG

 

Frame-gilbert.jpg

Dr. GC frame, Officier in de Orde van Canada en de Orde van het Britse Rijk, verdediger van de Indiase rechten, een lid van de reserve krachten, en wereldberoemde expert in minerale economie, heeft veel gereisd paden die leiden tot zijn 77 jaar.

Frame was een Mohawk uit de reserve Six Nations buurt Hagersville, Ontario. Hij was een afstammeling van Joseph Brant en net als zijn illustere voorvader, was hij betrokken bij een internationaal conflict - twee keer.

Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, Mounts studeerde mijnbouw en metallurgie aan de Queen's University in Kingston, Ontario. In het najaar van 1917 onderbrak hij zijn studie om dienst te nemen en werd een schutter in de Royal Canadian Artillery Corps. Een paar maanden later werd hij overgeplaatst naar het korps van de Royal Canadian Engineers en werd benoemd tot luitenant. Hij stak het buitenland in juli 1918 Luitenant kende geen strijd op het slagveld, maar de ziekte dwong hem in Engeland te blijven na de oorlog eindigde in november. Hij keerde terug naar Canada in juli volgend.

Frame terug naar school op Queen's en in 1921 behaalde hij een graad in de mijnbouw engineering. Twee jaar later, van een positie in Ottawa bij de afdeling van de Mijnen en Middelen aanvaardde hij. Hij werkte 33 jaar voor de afdeling en was hoofd van de afdeling Grondstoffen van het Ministerie van Mijnbouw en Geologie.

In 1933, het personeel van de 38 aangesloten bij de militie en diende vijf jaar als luitenant in een bedrijf van munitie en bevoorrading van de NVU. Het leek logisch dat hij dienen in het actieve leger aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Echter, een handblessure opgelopen in een mijnongeluk een paar jaar geleden verhinderde hem niet geaccepteerd voor buitenlandse dienst, die zeer bedroefd.

Uiteindelijk is het verlies voor het leger was in het voordeel van de geallieerden. In het begin van 1944 werd Frame vernoemd Canada's executive assistent van de Gemengde Commissie (Canadees-Amerikaans-Britse) productie en middelen.

In 1946, voor zijn bijdrage aan de Commissie, werd Mount Gilbert benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk (OBE). Echter, zijn reputatie als strategisch planner voor mineralen is nog maar net begonnen. Kader deel aan de ontwikkeling van soortgelijke plannen voor de Koreaanse oorlog en in vredestijd, voor de Verdragsorganisatie (NAVO). Hij diende ook op tal van internationale commissies op economische en minerale kwesties als Canadese vertegenwoordiger van de Gemenebest en de Verenigde Naties.

Frame stierf in 1973 Gedurende zijn leven wijdde hij aan vele oorzaken. Bijvoorbeeld, terwijl hij aan de Universiteit van Queen's was, hielp hij het organiseren van de eerste dienst voor arbeidsbemiddeling voor studenten in Canada. Als erkenning voor zijn prestaties, SixNations maakte hem ere-chief mijningenieur en noemde deze 183 cm [6 feet] Ohstosera KO: wa - Grote Veer. Daarnaast Mount ontving een eredoctoraat in de wetenschap van de University of Western Ontario. In 1966, het Openbaar Bestuur Instituut van Canada kreeg hij de Medal Vanier. Het volgende jaar werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Canada. Frame is ook in de Hall of Fame Indianen.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×