MCLEAN GEORGE

MCLEAN GEORGE
BOER WAR - 1e WERELDOORLOG

 

George McLean wist soldaat. Dit rancher band Hoofd van het Lake District in de Okanagan, British Columbia, had aan het begin van de Canadian Mounted Riflestijdens de Zuid-Afrikaanse Oorlog (of de Boerenoorlog) geserveerd eeuw. Meer dan tien jaar later, werd hij een van de ongeveer 2.000 leden van de CEC om de Distinguished Conduct Medal (DCM) te onderscheiden gedrag te winnen in de strijd, het tweede decoratie nadruk onderofficieren en soldaten tijdens de Grote oorlog.

McLean ingelijfd in Vernon, British Columbia, in oktober 1916, en bijna onmiddellijk na, zeilde hij voor Groot-Brittannië. In december was hij in Frankrijk met de 54steBataljon.

In april 1917, tijdens de Slag van Vimy Ridge, McLean gestart met een gedurfde solo aanval tegen een groep vijandelijke soldaten. Hij droeg een dozijn Mills bommen, kleine granaten die werden bijnaam 
"Ananas" en exploderende heftig.

McLean's aanval was zeer effectief:

Alleen veroverde hij 19 gevangenen en later, toen hij werd aangevallen door vijf andere gevangenen die probeerden om een pistool te grijpen, slaagde hij - hoewel gewond - om zich te ontdoen van hen zonder hulp, waardoor het voorkomen van een veel verliezen. (Quote)

Tijdens deze strijd, werd McLean in de arm geschoten door een kogel van een sluipschutter. Hij keerde terug naar Canada voor de behandeling. Hij keerde terug naar British Columbia en werd een brandweerman in het gebied van Vancouver. Hij stierf in 1934.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×