LONGBOAT THOMAS

LONGBOAT THOMAS
1e WERELDOORLOG

 

Thomas Charles Longboat leverde geen onderscheidingen ontvangen voor zijn moed. Hij was niet in de strijd gedood door het uitvoeren van een gedurfde en uitzonderlijke dapperheid. Het is eerder een voorbeeld van dit offer, dat het bewijs heeft de Canadezen in de chaos die over heel Europa verspreid.

Sloep was een Onondaga Grand River reservaat Six Nations. Hij had een uitstekende reden om niet te werven Hij was wereldkampioen afstand loper. In 1907 won hij de marathon van Boston (een afstand van ongeveer 40 kilometer) in een recordtijd. Zijn naaste concurrent was viervijfde van kilometers achter hem. Zijn faam groeide nog meer in 1909, toen hij de wereld professionele marathon kampioenschappen in Madison Square Garden in New York.

Zijn running had hem verdiend duizenden dollars bij, in februari 1916, op de leeftijd van 29, gaf hij zijn sportieve carrière te werven. Hoewel de vruchten waren van een andere orde, bleef hij te racen. Sloep koerier was de 107e Pionier Bataljon in Frankrijk en leverde berichten en opdrachten tussen eenheden. Het werd ook gehouden in de vorm van het spelen van competitieve race tussen de bataljons, die hij herhaaldelijk won. Tijdens wedstrijden, Canadian Expeditionary Force, die in 1918 plaatsvond in het kader van Dominion Day, Longboat won de race acht mijl [13 km].

De beroemde hardloper werd tweemaal gewond tijdens zijn dienst. Op een keer werd hij dood verklaard, maar hij overleefde de oorlog en keerde terug naar Canada veilig en wel in 1919 Tom Longboat overleed in 1949 op 62-jarige leeftijd. Het is onderdeel van de Hall of Fame en de Canadese Sports Hall of Fame Indianen.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×