LES AMERINDIENS EN 1900

Indianen in 1900, het einde?

In 1492, de Indianen waren tien miljoen. In 1890, ze waren honderd vijftig mijlen, is sterven voor de meeste ziekten die door westerlingen. Bij de Slag van Little Big Horn, 25 juni 1876, waren we getuige van de grootste inheemse bijeenkomst: 10-12.000 personen met 3-4000 krijgers. Het Indiase leger verpletterd degelijk het leger van Generaal Custer. Maar het was moeilijk om zoveel mensen te voeden in een klein gebied. Na de overwinning, zijn de Indianen gescheiden. Ze overwogen na het lijden zo'n vernedering, blanken niet meer durven niet ze respect. In feite, werden de stammen verminderd een voor een.

 

Tot 1900, de Amerikaanse overheid probeerde om hen te vernietigen. Na 1900, geloofde hij dat de Indianen de smeltkroes als zwarten, Chicanos, Ieren, Italianen zou passen. Maar dit werd verminderd gezichtsvermogen. Indianen zagen geen enkele manier konden ze de sociale en westerse politieke systeem dat ze veel minder ontwikkeld dan hun eigen beschouwd leren.

In het begin van de twintigste eeuw zijn de betrekkingen tussen staten en inheemse volkeren is radicaal veranderd in de vorige eeuw. Eenmaal politiek onafhankelijke, inheemse volkeren zijn nu onderworpen, zoals afdelingen van de staat, een administratieve en juridische systemen meer en meer beperkend.

Meer dan 300 scholen met het oog op 'beschaven' kinderen Indianen voor de Indiase historici bestaan ​​wordt het een legende; voor antropologen, zal de Indiase wedstrijd worden gegaan door het midden van de 20e eeuw.

In 1900 zijn wij van mening dat het einde nabij is voor de Indiase ras, nog niet. ...

1900.jpg

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×