LA PRISE DE TENOCHTICLAN

 

REKENING Tenochtitlan
1519 - 1521

 

REAL Indianen conquistadores.

 

KRACHTEN IN AANWEZIGHEID:

- Azteken: 25 miljoen mensen.

 

- SPAANS: 1200 SOLDATEN GUNS AND 10 MET DE HULP VAN Indiase Tlaxcaltec 25000.

conquistador.jpg

 

10 februari 1519, de conquistador Hernan Cortes liet Cuba, de Spaanse kolonie, met 11 schepen, 450 soldaten, honderden zeilers, 16 paarden en 14 kanonnen.

Op 21 april, Cortes landde in de buurt van de huidige stad Veracruz en maakte contact met de Totonaken, mensen om de Azteken onderwerp. Hij begrijpt dat hij bondgenoten onder de Indianen kunnen maken.

conquistador2.jpg

Cortes stichtte de stad Villa Rica de la Vera Cruz in mei en laat een garnizoen van 150 man. Om achteruit te vermijden, vernielde zijn schepen.

Op 16 augustus, de Spanjaarden trokken naar Tenochtitlan, de Azteekse hoofdstad. Na hevige gevechten tegen de Tlaxcalanen, vijanden van de Azteken, de Spanjaarden maken van een verbond met hen en tussen Tlaxcala 23 september.

 

conquistador3.jpg

Hartelijk verwelkomd door de keizer Moctezuma II, 8 november, Cortes dan ontvoert. De Spanjaarden blijven enkele maanden in de hoofdstad, plundering en massamoord de bevolking. In de nacht van 30 juni - 1 juli 1520 werden ze door een gewapende opstand verdreven.

Cortés herbouwd zijn troepen Tlaxcala. Versterkt door andere conquistadores en vooral 25000 Tlaxcaltec hij belegerde Tenochtitlan valt, verwoest, 13 augustus 1521.

Een handvol Spanjaarden te laten vallen een imperium van 25 miljoen inwoners en het nemen van een stad van 200.000 inwoners? vals, in werkelijkheid, de laatste aanval tegen Tenochtitlan wordt uitgevoerd door Tlaxcala Indianen, twintig keer meer dan de Spanjaarden.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×