GUERRES INDIENNES

INDIAN WARS
1610 - 1890

 

BEVOLKING Amerindian

EN 1610: 25 miljoen

IN 1900: 250.000.

 

oorlog-indienne.jpg

 

 

 

De Indische oorlogen zijn alle oorlogen tussen Europese kolonisten en de regering van de Verenigde Staten om de Noord-Amerikaanse Indianen, 1778-1890 Hoewel er geen oorlog officieel werd verklaard door het Congres van de Verenigde Staten, de leger was voortdurend in oorlog tegen deze mensen uit 1778 dat ze in de negentiende eeuw werden uitgebreid door het geweld en de vele bloedbaden gepleegd door beide partijen. De Amerikaanse historicus Howard Zinn herinnert eraan dat "de Amerikaanse regeringen [hebben] ondertekend meer dan vierhonderd verdragen met de indianen en [heeft] geschonden allemaal, zonder uitzondering" [].Opgemerkt moet worden dat het woord wordt gebruikt door het doden van blanken betekende vaak militaire nederlagen in veldslagen (Fetterman Massacre, Little Big Horn Massacre) en dat 'witte burgers' aangevallen door de stammen waren gewapende kolonisten kwamen om hun land in bezit te nemen. Indische oorlogen waren genocidale ondernemingen, gekenmerkt door de witte veroveraars voor talloze bloedbaden van Inheemse Noord-Indiaanse dorpen.

 

 

Aanmelden detail alle veldslagen en schermutselingen van de Indische oorlogen zou veel te lang zijn, maar hier is de samenvatting.

 

 

1610 - 1646 ANGLO WARS Powhatan Zijn een reeks van oorlogen tussen de kolonisten van het Engels kolonie van Virginia aan de Native American Powhatan confederatie.
1637 WAR Pequots De Britse kolonie van Massachusetts viel de Pequot dorp Missituck met huurlingen Mochegans en Narragansetts, zijn er tussen de 400 en 700 doden. Het gebruik van de naam Pequot wordt verboden in de Britse koloniën. Pequot overlevenden worden opgejaagd en verkocht als slaven.
1655 - 1664   Oorlogen tussen de Algonkin en de kolonies van de Verenigde Provinciën (huidige Nederland), New York en New Jersey.
1675 - 1676 OORLOG VAN KING PHILIP Conflict tussen de Wampanoag en de Engels kolonisten op de Mayflower in Massachusetts. 600 Engels kolonisten en indianen zijn vermoord 4000.
1676   Indian Massacre Ocaneechees door Nathaniel Bacon.
1711   Oorlog tegen Carolina Tuscarora indianen die weggelopen slaven beschermd.
1763 WAR OF PONTIAC Pontiac, hoofd van de Ottawa (stam van de Grote Meren), werd hoofd van de stammen van de Ohio en de Grote Meren aan de Britten te verdrijven. Ondanks de militaire bezetting van Nieuw-Frankrijk, Pontiac blijft de strijd om zijn territorium te beschermen tegen de Britten.Pontiac's Rebellion zal verspreiden onder andere indiaanse volkeren. De krijgers van de vele stammen toegetreden tot de Indiase opstand die gericht zijn om terug te duwen de krachten en de Britse koloniën buiten hun grondgebied. Dit conflict zal het laatste jaar van de Zevenjarige Oorlog Anglo-Franse (1754-1763) te beginnen.
1774 WAR LORD DUNMORE Het Verdrag van Fort Stanwik veroorzaakt extra druk kolonisten. In het voorjaar van 1774, Shawnee proberen om zich te ontdoen van de Britse kolonisten. Lord John Murray Dunmore, gouverneur van Virginia, met behulp van de kolonisten van Pennsylvania repressie zeven Mingo dorpen zijn verwoest, een fort werd gebouwd in Little Kanawha River.10 oktober: Slag van Point Pleasant, de Britten versloegen Shawnees. Algemeen Amherst gaf het bevel om pokken besmette dekens verdelen. Enkele duizenden indianen Delaware zijn besmet en verspreiden van de "pokken" om andere Indische volken. In deze omstandigheden vrede wordt opgelegd. Virginia militieleden vernietigd tijdens de onderhandelingen een aantal Shawnee dorpen.
1778   Eerste verdrag van de Verenigde Staten met een Indiaanse stam, de stam van Delaware.
13 juli 1787   Ordonnantie Northwest (Northwest Ordinance) opent de kolonisatie van de Northwest Territories, tussen de Appalachen, de Grote Meren, Mississippi en Tennessee. Geen Indiase grondgebied of niet ze zullen worden verwijderd zonder hun toestemming, behalve als gevolg van een oorlog verklaard door het Congres. Geen oorlog is nooit door het Congres verklaard aan de stammen.
1790 - 1795 OORLOG VAN JONGE AMERIKA Naar aanleiding van de Northwest Ordinance, de kolonisten begon meer en meer te bewegen op het grondgebied van de stammen Shawnees, Miamis en Ottawas. Deze stammen zijn verenigd om de federale legers vechten.
1816 - 1821 EERSTE WAR SEMINOLE

Seminoles zijn de Creek Indianen vestigden zich in Florida in de jaren 1700, aangemoedigd om zich te vestigen als boeren door de Spanjaarden, die hoopten om de opmars van de Britten ten zuiden stoppen.

 
28 MAI 1830 INDIAN VERWIJDEREN ACT President Andrew Jackson heeft een wet aangenomen deporteren Indiërs die ten oosten van de Mississippi naar het westen van de rivier, vooral in Oklahoma, om het goud zich op hun grondgebied, in Ohio te exploiteren en migranten te installeren uit Europa. Deze wet werd ongrondwettelijk door het Hooggerechtshof verklaard, en leidt tot oorlogen met de Cherokees tot 1838 Tot 1850, 100.000 indianen werden gedeporteerd.
1832 WAR BLACK HAWK De Sauk warrior Black Hawk ("Black Hawk") probeert de kolonisten te rijden uit het land van zijn volk. Gecombineerd met Fox, verlaat hij het ​​grondgebied van Iowa, waar zijn de mensen had geleefd sinds het Verdrag van St. Louis (1805) aan zijn voorouderlijk land te herwinnen.
1838 DE Trail Of Tears 5 landen werden gedeporteerd naar Oklahoma op een reis van 1.750 km de winter. Minstens 8.000 Indianen sterven op de weg.
1835 - 1842 TWEEDE Oorlog Seminole Tweede Seminole War: Volgens hetzelfde proces als de Cherokees, de regering heeft ondertekend een minderheid van het Verdrag van Payne Seminole Landing (1832), die hen verplicht om hun land in drie jaar te verlaten. In 1835 werd het Amerikaanse leger gestuurd om het verdrag af te dwingen. Op het hoogtepunt van de oorlog 10.000 reguliere soldaten en militieleden botsten 30.000 5.000 krijgers die beoefend een oorlog van hinderlagen en helpende handen, de Amerikaanse verliezen ging tot 1.500 mensen.
1855 - 1858 DERDE WAR SEMINOLE Confrontaties vinden plaats in 1855 tussen de Verenigde Staten en ongeveer 200 Seminoles bleef in Florida.
1860 - 1864 NAVAJO WAR Na diverse schermutselingen op het grondgebied van New Mexico tussen de Navajo's en de federale troepen, de Navajo's ga naar Carson, die hun eigendom te vernietigen en gedeporteerd naar Bosque Redondo, Arizona Kit. Dit is de Lange Mars Navajo: 8.000 Navajo's zijn 620 km te voet. Na vier jaar van ondervoeding, mogen ze terugkeren naar hun land.
1860 WAR Paiutes Na een strenge winter, de 6000 Paiutes van Nevada besluiten om aan te vallen Amerikaanse kolonisten verantwoordelijk voor hun ongeluk voor het snijden te veel bomen gehouden.
1E juli 1862   De Pacific Railway Act werd ondertekend door Abraham Lincoln: het laat de bouw van de eerste regel van de transcontinentale spoorweg. Hunters (Buffalo Bill is het meest bekend) doden miljoenen bizons hoofden om de arbeiders te voeden.
1862 SIOUX WAR

Oorlog van de Sioux: De ontevredenheid van de Sioux wendde zich tot opstand. Opkomst van de Indische werd al snel algemeen in Minnesota en naburige Dakota. Als sommige blanke kolonisten werden gedood, het Amerikaanse leger snel sturen grote versterkingen om de opstand te onderdrukken deze Indiaanse bloed. De regering van de Verenigde Staten niet te leveren zoals beloofd de goederen als gevolg van de aankoop van grond om Santee Sioux (of Lakota) en de Sisseton-Wahpeton Sioux stammen. Bright tijdens de Burgeroorlog, de massamoord door de Sioux geniet van het ontbreken van vijandelijke troepen beschikbaar.

Deze oorlog zal meer dan duizend doden te doen, met inbegrip van meer dan 800 Sioux en meer dan 350 Amerikaanse kolonisten. Bijna tweeduizend Indianen werden gevangen genomen. Ze werden uiteindelijk probeerden in massaprocessen door militaire tribunalen. 303 werden schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden veroordeeld en ter dood veroordeeld. Van de veroordeelden, werden 38 mannen opgehangen in Mankato, de dag na Kerstmis, in de grootste massa-executie in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Abraham Lincoln pendelde de andere gevangenen in de gevangenis. Ongeveer 1500 Sioux gehouden op Fort Snelling tot het voorjaar 1863 130 sterven in detentie. Hoofden Shakopee en Geneeskunde Fles, vluchtelingen in Canada worden ontvoerd en opgehangen in 1863, werd Little Crow ook gedood door een kolonist in het zelfde jaar.

1865 - 1871 WAR OF THE PLAINS De Sand Creek bloedbad schokte de indianenstammen. Vele stammen begon toen de vijandelijkheden, toonaangevende verspreide invallen, waardoor de militairen van de Unie te worden gestationeerd langs de Oregon Trail te beschermen, met inbegrip van Platte Brug.
1872 - 1873 WAR Modocs De Modocs wonen in Noord-Californië en Southern Oregon. Ze rijden op de eerste paar invallen treinwagons. Kolonisatie te beginnen in de vallei van de rivier de Lost, kolonisten eisen dat indianen naar het reservaat en Snakes Klamath, Modoc vijanden worden verplaatst.Echter, 372 Modoc uiteindelijk vestigen in het reservaat, dat ze vertrekken in april 1869.
1874 - 1875 WAR OF THE RED RIVER

Het wordt veroorzaakt door verschillende factoren: de territoriale druk van kolonisten, beschermd gebouw forten door het leger, de Indiase douane permanente guerrilla; de vernietiging van de buffel door blanke jagers. Het vindt plaats in het zuiden van Great Plains.

1876 OORLOG VAN BLACKS HILLS Aankondiging door luitenant-kolonel Custer ontdekking van goud in de Sioux heilige bergen van de Black Hills. De goudkoorts veroorzaakt leidt tot botsingen tussen de Sioux, Cheyenne en het leger van de Verenigde Staten.
1877 OORLOG VAN DE NEUS GEBOORD

De druk van de kolonisten leidde tot het eerste verdrag afbakenen het grondgebied Nez Perce-Verdrag in 1855 de regering van de Verenigde Staten zoekt beoordeling in 1863, het verminderen van de oppervlakte van de reserve van 90%. Sommige leiders, onder Advocaat (Lawyer) ondertekenen het verdrag, en zal behouden Idaho. Vijf stammen weigeren om te worden opgesloten in een reservering, met inbegrip van die van de oude Chief Joseph. Zijn zoon Joseph Young Chef blijft om het verdrag te ontkennen, en goede betrekkingen met de autoriteiten van Wallowa behouden. Ze besloot in 1873 dat het land bezet door kolonisten illegaal werden verworven, en vraag hen om te evacueren.

In 1876, de Slag bij Little Big Horn toenemende druk van het leger voor de Indianen werden opgesloten om te reserveren. Maar de Nez Perce vinden geen geschikte grond in het reservaat in Idaho, weigeren het ultimatum aan generaal Oliver Howard, 3 mei 1877 De Nez Perce overige zetels worden verdeeld in drie groepen: sommige toetreden tot de reserve, anderen het hoofd voor de vlaktes bizons, wordt de laatste groep probeert te ontsnappen naar Canada.

1878 - 1879 WAR Cheyenne

Na het Verdrag van Fort Wise, betwist door Cheyenne voor corruptie, in volle Gold Rush Pikes Peak, Colorado, Cheyenne werd het slachtoffer in 1864 Sand Creek Massacre, waarin de Colorado militie gedood 150 Cheyenne, ten minste 50 burgers. Vroeg in de ochtend van 27 november 1868 begon de Slag van Washita rivier waar luitenant-kolonel van het Leger van de Verenigde Staten George Armstrong Custer leidde de 7de Cavalerie bij een aanval op een band van Cheyennes schuldig aan overvallen onder leiding van Chief Black Kettle.148 Cheyenne werden gedood, waaronder ongeveer 20 vrouwen en kinderen. De Noordelijke Cheyenne, Zuidelijk Cheyenne en sommige nam deel aan de Slag bij Little Bighorn (25 juni 1876). Met de Lakota en Arapaho een kleine band, vernietigd ze George Armstrong Custer en zijn voorwaardelijke nabij de Little Bighorn River. De bevolking van het kamp van de Cheyenne, Lakota en Arapaho in de buurt van de plaats van het gevecht wordt geschat op ongeveer 6.000 (waaronder 1.500 krijgers); die zou het de grootste Indiaanse bijeenkomst in Noord-Amerika voor de wijdverbreide reserveren.

Na de Slag bij Little Bighorn, de pogingen van het Amerikaanse leger om vast te leggen van de Cheyenne geïntensiveerd. Een groep van 972 Cheyenne werd gedeporteerd naar Indian Territory in Oklahoma in 1877 daar, omstandigheden waren verschrikkelijk, de Noordelijke Cheyenne worden niet gebruikt om het klimaat, en al snel werden velen die lijden aan malaria. In 1878, de twee belangrijkste leiders, Little Wolf en Morning Star (Dull Knife), eiste de vrijlating van de Cheyenne, zodat hij kan terugkeren naar het noorden. In datzelfde jaar, een groep van ongeveer 350 Cheyenne liet Indian Territory in het noorden, onder leiding van de twee leiders. De soldaten van het leger en de burgerlijke vrijwilligers, schatte het totale aantal op 13.000, waren snel in de achtervolging. De band snel brak in twee groepen. De groep onder leiding van Little Wolf keerde terug naar Montana. De band Morning Star werd gevangen genomen en begeleid naar Fort Robinson, Nebraska, waar ze werd ontvoerd. Ze kregen de opdracht om terug te keren naar Oklahoma, waar ze snel en stevig ontkend.Voorwaarden werd steeds moeilijker aan het eind van 1878, en binnenkort de Cheyenne werden beperkt tot hun kwartalen, geen eten, geen water, geen verwarming.

 

In januari 1879, Morning Star en zijn metgezellen ontsnapt uit Fort Robinson. De meeste werden neergeschoten op de vlucht het fort. Het aantal overlevenden, die andere Noordelijke Cheyenne in Montana een geschatte 50 geworden. Dankzij hun vastberadenheid en opoffering, had de Noordelijke Cheyenne rechts in het noorden in de buurt van de Black Hills te blijven verdienen. In 1884, in opdracht van de uitvoerende macht, een reserve voor de Noordelijke Cheyenne werd opgericht in het zuidoosten van Montana. Deze reserve werd uitgebreid in 1890 tot de Crow reservering te breiden in het westen tot de Tongue rivier in het oosten.

1878 WAR bannocks  
1879   Opstand van Mimbres Apaches geleid door Victorio. Ongeveer 400 kolonisten en soldaten werden gedood.
1880   Victorio werd gedood in Mexico en gedecimeerde groep.
1886   Geronimo, de laatste Apache chief aan de deportatie van zijn reserve weerstaan ​​ging naar Generaal Miles.
8 februari 1887   Stem de Algemene Gunning Act of Dawes Act Hoofdelijkheid door het Congres machtiging van de president om Indisch land te verkopen aan particulieren, in kleine percelen. Deze onderverdeling wordt versterkt door de Burke Act van 1906 wil de collectieve eigendom van de grond te verwijderen en te transformeren de Indianen in de boeren. De rest wordt verdeeld onder de kolonisten, en Oklahoma werd een staat in 1907.
Januari 1889   De Paiutes sjamaan Wovoka had een visioen dat de Ghost Dance inspireert. De boodschap: "laat ze doen de grote geest", wordt geïnterpreteerd als een oproep tot opstand of als een oproep tot fatalisme.
April 1889   Kader van de Algemene Wet Gunning, het grondgebied van de Vijf Beschaafde Stammen, waar de Cherokee Indianen, Seminoles, Kreken, Chickasaws en de Choctaw gedeporteerd waren in de jaren 1830, staat open voor kolonisten.
15 december 1890   Sitting Bull, de Sioux leider, werd tijdens zijn preventieve arrestatie (uit angst voor een opstand aangewakkerd door de Ghost Dance) gedood.
29 december 1890   Bloedbad bij Wounded Knee bloedbad 250 Sioux Indianen bij Wounded Knee Creek miniconjous, waaronder 130 burgers en Chief Big Foot, door de soldaten van de 7de Cavalerie; 25 Amerikanen worden gedood, sommige slachtoffers van eigen vuur.
1896   Census, Indiërs zijn meer dan 250.000.
Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×