FEMMES AUTOCHTONES

indianen-194a.jpg

Er zijn zeer weinig documenten of informatie met betrekking tot de bijdrage van de inheemse vrouwen in het leger. Historici hebben onlangs herontdekt het handelen van een Oneida Tyonajanegen in de slag van Oriskany tijdens de Amerikaanse Revolutie. Vrouw Hanyery chief's, vochten zij aan deze zijden, het laden van een geweer en haar man raakte ernstig gewond.

 

Het verhaal van Sacajawea, Shoshone die Lewis en Clark verladers vergezeld is al best bekend. Ze diende als scout en tolk voor de militaire expeditie.

 

Vier Sioux van Fort Berthold, South Dakota, diende als verpleegster tijdens de oorlog Hispano American (1898). Toegewezen aan het Militair Hospitaal in Jacksonville, Florida, werden ze overgebracht naar Havana, Cuba. Een van hen, zuster Anthony stierf aan de ziekte in Cuba en werd begraven met militaire eer.

sioux-verpleegkundige-saw.jpg

Ten minste 14 Aboriginal vrouwen dienden de American Medical Corps tijdens de Grote Oorlog, twee van hen gingen naar Europa. Verpleegkundige Cora E. Sinnard, Oneida, afgestudeerd aan de school voor verpleegkundigen in Philadelphia diende acht maanden in Frankrijk en Mount Edith Charlotte, oorspronkelijk uit Canada Iroquois.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, ze waren ongeveer 800 om dienst te nemen in de verschillende takken van het leger.

 

Elva (Tapedo) Wale, een Kiowa, verliet haar Oklahoma reservering te treden tot de Women's Army Corps. De soldaat werd een Air WAC Tapedo en werkte op luchtmachtbases in de Verenigde Staten.

 

Korporaal Bernice (Firstshoot) Bailey van Lodge Pole, Montana, rejoigna het Korps Vrouwen in 1945 en diende tot 1948, na de oorlog, werd ze naar Wiesbaden, Duitsland naar de bezettingsleger te wonen.

 

Beatrice (Coffey) Thayer dienen ook de bezettingsleger in Duitsland. Beatrice werd toegewezen aan de militaire politie en bewaken Duitse krijgsgevangenen en was te allen tijde begeleid door gewapende bewakers. Ze verliet het leger in 1970.

 

 

Alida (Whipple) Fletcher bij het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd opgeleid tot medisch specialist. Zij werd toegewezen aan het ziekenhuis op Kamp Stoneman, Californië. Alida was op de plicht van de nacht, wanneer twee schepen geladen met munitie botste doden 400 zeilers en verwonden honderden meer. Alida was geladen traktatie meeste blessures. Dit bleef de meest tragische nacht van zijn leven.

 

1st Lieutenant Julia (Nashanany) Reeves, Potawatomie Crandon, Wisconsin, rejoignera de Verpleegster van het Leger korps in 1942 en werd toegewezen aan een hospitaalschip naar de Stille Oceaan. Ze werd vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis in Engeland aan de invasie van Normandië op 6 juni te ondersteunen, 1944 Terug in de Staten na de oorlog, ze opnieuw aangeworven tijdens de Koreaanse Oorlog en werd gemobiliseerd met de 804 Station Ziekenhuis.

reeveeas-anna.jpg

Minnie Spotted Wolf soldaat Heart Butte, Montana, aangeworven in de Women's Reserve van het Korps Mariniers in juli 1943 was ze de eerste Native American om dienst te nemen in het lichaam. Minnie reed vrachtwagens van 2 ton en de verzorging van paarden.

 

Ola Mildred Rexroat, Oglala Sioux van Pine Ridge, South Dakota, rejoigna het Loodswezen Vrouwen. Zijn taak was om op te treden als een dummy doelwit voor studenten flak. Na de oorlog. Het rejoigna de US Air Force en diende meer dan 10 jaar.

Rexroat-ola-mildred2.jpg

Tijdens de jaren '50 en '60, Aboriginal vrouwen bleef werven tijdens de Koreaanse Oorlog en de Vietnamoorlog.

 

Sarah Mae Peshlakai Navajo in de Korpsen in 1951 tot 1957 Vrouw ze werd toegewezen aan het militair ziekenhuis in Yokohama, Japan en verpleegd de gewonden in de Koreaanse Oorlog.

 

Verna Fender dienst bij de marine tijdens de Koreaanse Oorlog. Ze raakte ernstig gewond tijdens een oefening en behandeld bij de Naval Hospital. Ze zal haar opleiding voort te zetten en werd toegewezen aan de afdeling van de voorraden.

 

 

Shirley M Aviso Navajo gediend bij de marine 1953-1963 ze de officier belast met het team voor de gecodeerde berichten was.

 

Pearl Ross, Arikara, lid geworden van de luchtvaartmaatschappij in 1953 en werd gedwongen toegewezen als een medisch specialist. Pearl vrijwilliger tijdens de oorlog in Vietnam te gaan op de voorkant, maar zijn zaak werd geweigerd, de Air Force aarzelde om vrouwen te sturen naar Vietnam.

 

Barbara Monteiro toegetreden tot de Women's Army Corps in 1963, ze werd toegewezen aan de administratieve dienst van het leger tijdens de oorlog in Vietnam.

 

Lance Corporal Valla Dee Jack Egge, geserveerd in het Korps Mariniers in de jaren '60 en was de persoonlijke secretaris-generaal bij het Marine Corps Base Parris Eilanden.

 

Het aantal vrouwen dat wordt weer verhoogd tijdens de jaren '70 en '80.

 

Patricia White Bear bij de marine in 1981 en werd een monteur aan boord van oorlogsschepen. Kathleen Dolores Smith, Cherokee, werd een pilotenopleiding in 1982 en verliet de Air Force met de rang van kapitein in 1990.

 

Aboriginal vrouwen verloren hun leven ook in dienst. Katherine Matthews. Bij de marine in de late jaren '70 en stierf in de crash van een testtoestel in 1985.

 

Terri Ann Hagen, Dokter van het leger, werd gedood tijdens de bestrijding van een brand in Colorado in 1994.

Lori Ann Piestewa, overleed in gevangenschap in Irak in 2003, werd ze de eerste vrouw die werd gedood in actie in het lichaam van de Amerikaanse mariniers.

 

Sindsdien hebben hun aantal is toegenomen en zijn nu aanwezig in alle takken van het leger en zelfs in vier Amerikaanse militaire academies. Een van zijn vrouwen is Highwalking Micha Rae, Cheyenne, ging West Point in 2006, zijn vandaag de dag 1.509 vrouwen geschat Indiaanse afkomst dienen de krijgsmacht.

Ironisch genoeg, Aboriginal vrouwen ervaren weigeringen van de Indische volken, niet hun kameraden. De oorlog is een mannenzaak, ze konden niet de vlaggen te dragen in de pow wows.

 

Oglala Sioux natie is een lied van de moderne oorlogvoering die speciaal voor vrouwen veteranen, en het reserveren van hun eigen eerbetoon tijdens de pow wows.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×