DECOUVERTE DE L'AMERIQUE

Ontdekken en verkennen VAN AMERIKA
1000 - 1900

 

decouverte.jpg

 

 

JAAR 1000: DE ONTDEKKING VAN SCANDINAVISCH. Rond 1000 in drie sagen zeggen: "Vinland Saga" (De Saga van de Groenlanders, de Red's Saga en Erick zei Groenlanders), Leif Erikson zeilde vanuit Groenland naar een land dat hij noemt Vinland. Goed bleef in legendarische status, werd de juistheid van deze verhalen in 1960 bevestigd tijdens archeologische opgravingen in L'Anse aux Meadows (noordpunt van het eiland Newfoundland); Echter, er is geen bewijs dat dit inderdaad het Vinland van Leif Erikson. Stormachtige relatie met Aboriginal waarschijnlijk niet vreemd aan de evacuatie van het dorp, binnen een paar decennia meer.
ONTDEKKING VAN CHINESE In 2002, een scriptie of Columbia Gavin Menzies betoogd dat een deel van de vloot van Zheng He zou hebben omzeild zuidelijk Afrika aan de Atlantische Oceaan naar het Caribisch gebied, zou een ander deel hebben stak de Straat van Magellan verkennen van de westkust van Amerika, en tot slot een derde zou hebben gevaren in de koude wateren van Antarctica. De kusten van Australië zijn zelfs bereikt tijdens deze verkenningen.
1492 ONTDEKKING VAN CHRISTOPHER COLUMBUS

Columbus is de eerste browser die de trans-Atlantische reizen worden bevestigd door zowel schriftelijk (wat autobiografisch) en door vele rekeningen van zijn tijdgenoten of fysiek bewijs (Indianen bracht in Europa en gepresenteerd aan het hof van Spanje). Hij maakte vier reizen van Europa naar Amerika in de naam van de Katholieke Koningen: in 1492, 1493, 1498 en 1502.

Tijdens zijn eerste reis in 1492, Christopher Columbus dacht dat hij in de "Indië", in tegenstelling tot de legendarische rijkdom onder andere beschreven door de verhalen van Marco Polo was geland. Op 12 oktober landde hij op een eiland genaamd Guanahani in de Bahama's (waarschijnlijk San Salvador, maar de exacte locatie wordt nog steeds gedebatteerd). Op 28 oktober, ontdekte hij Cuba. In november bereikte hij het eiland Hispaniola.

Tijdens begon zijn tweede reis in het najaar van 1493, ontdekte hij de Desiderada (Désirade), Maria Galanda (Marie-Galante) en Dominica. Hij ontdekte toen Karukera of Santa Maria de Guadalupe de Extremadura (Basse-Terre in Guadeloupe), Montserrat, St. Maarten en St. Barts. In april 1494 kwam hij aan in Puerto Rico en Jamaica.

Tijdens het derde, landde hij op het continent op dit moment Venezuela en ook bezocht: St. Vincent, Grenada, Trinidad, Margarita.

Voor zijn vierde en laatste reis van Columbus zeilde langs de kust van Veragua en Panama.

Overtuigde hij het Verre Oosten had bereikt, stierf hij, zonder te weten dat hij had "ontdekt" Amerika. Toegeschreven aan zijn metgezel Amerigo Vespucci te zijn geweest de eerste Europeaan aan het feit dat het land dat Columbus had ontdekt waren niet in Azië, maar in werkelijkheid de Nieuwe Wereld te vermelden.

Vanuit het Europese standpunt, Columbus, het varen onder Spanje, is de eerste om Amerika te ontdekken. Deze uitspraak is niet neutraal, voor zover de ontdekking van een recht van bezit, erkend door de paus en de koning van Portugal aan het Verdrag van Tordesillas, ondertekend 7 juni 1494, waarbij de verdeling van de Nieuwe Wereld wordt gelegd tussen het ontstaan Spanje en Portugal met de lijn gelokaliseerde meridiaan 370 competities (1770 km) ten westen van Kaapverdië - Meridian nu geschat op 46 ° 37 'westerlengte.

24 JUIN 1497 Venetiaanse John Cabot landingsplaats en verkent de kust voor een tijdje alvorens terug te keren naar Engeland. De precieze locatie van het eerste docking is controversieel, maar de Canadese en Britse regeringen die het kwam in Bonavista, Newfoundland.
1498 João Fernandes Lavrador kaart brengen van het noordoostelijke puntje van Noord-Amerika, en waarschijnlijk ontdekt Labrador. Op 30 mei van dat jaar, Columbus begon zijn derde expeditie. Hij bezocht St. Vincent, Grenada, Trinidad, Margarita, en de kust van Venezuela in de buurt van de Orinoco.
1499 Alonso de Ojeda erkent Zuid-Amerika in de buurt van de Orinoco. Hij ontdekte een natuurlijke haven die hij "Venezuela" (in het Frans, "Little Venice"); Hij landde in Guyana. 
Amerigo Vespucci scheidt Ojeda en vervolgt zijn reis naar de monding van de Amazone.
22 april 1500 Pedro Alvares Cabral bereikt de kust van Brazilië. 
In hetzelfde jaar, Vicente Yáñez Pinzón en Diego de Lepe onderzocht de noordelijke kust van Brazilië en de Portugese ontdekkingsreiziger Gaspar Corte-Real is geland op de kust van Newfoundland.
1501 Gaspar Corte-Real en zijn broer Miguel beheren waarschijnlijk naar Labrador en Newfoundland. Ze scheiden, en Gaspar verdwijnt spoorloos.Miguel lanceerde een expeditie op zoek naar hem in 1502, en verdwijnt ook. 
Dat zelfde jaar, de Spanjaard Rodrigo de Bastidas van de kust van het huidige Colombia in 1502 en bereikte La Punta Manzanillo, in de buurt van de landengte van Panama. 
Terwijl Veléz Mendoza verkent de noordkust van Brazilië. Gonçalo Coelho en Amerigo Vespucci proberen om een doorgang naar Azië te vinden tot in Zuid-Amerika.
1E januari 1502 Amerigo Vespucci ontdekt een grote baai, die hij de naam Rio de Janeiro. Hij gaat dan naar Patagonië, maar kan een doorgang naar Azië niet vinden.
6 januari 1504 Binot Paulmier Gonneville aangemeerd in Brazilië, aan de kust van het eiland São Francisco do Sul aan de monding van de baai van Babitonga, of aan de monding van de Rio Sul Francisco, waar hij zes maanden in de refit. Op 3 juli, keerde hij terug naar Frankrijk met Essomeric of Essemeric, de zoon van de leider van de stam van Carijós.
1506 Jehan Denis maakte een kaart van Newfoundland na voet heeft ingesteld.
1507 Martin Waldseemüller publiceert cosmographiae Introductio ook wel de Waldseemüller Map. Eerste vermelding van de naam Amerika op een kaart. Vertegenwoordiging van de landengte van Panama en een mogelijke overgang tussen de twee Amerikaanse continenten vrije toegang tussen de twee oceanen. Trad ook bergketens van de Andes en de Rocky Mountains nog niet officieel bekend in 1507 zal moeten wachten op de officiële reis van Magellan in 1520, aan de kust van de Stille Oceaan te pakken.
1508 Juan Ponce de León stichtte de Caparra kolonie op het eiland Puerto Rico; in 1521 verhuisde ze terug naar San Juan.
2 april 1513 Juan Ponce de Leon is het waarschijnlijk de eerste Europeaan die het land op het grondgebied van de moderne Verenigde Staten, Florida.
25 september 1513 Vasco Núñez de Balboa ziet voor het eerst in de Stille Oceaan vanaf een heuvel ten oosten van de landengte van Panama.
25 juli 1515 Panfilo de Narvaez opgericht Havana. Francisco Hernández de Córdoba verkend Nicaragua en Honduras in 1516.
22 april 1519 Hernán Cortes stichtte de stad Veracruz, en nam deel aan de verovering van Mexico.
September 1519 - november 1520 1ST de vloot van Ferdinand Magellan omzeilt Amerika op weg naar Indonesië. Op 1 november 1520, komt de Straat van Magellan.
1522 Pascual de Andagoya faalt in zijn poging om Peru te veroveren.
1524 Francisco Pizarro begon zijn eerste expeditie naar Peru, die al snel verandert in een ramp. 
In hetzelfde jaar, Giovanni da Verrazano werd in opdracht van koning Frans I van Frankrijk om de regio te verkennen tussen Florida en Newfoundland. Hij ontdekte ook de baai van New York, waar hij de naam "New Angoulême."
1526 Pizarro expeditie weer uit en komt naar Peru in 1528. 
In april van hetzelfde jaar, Panfilo de Narvaez geland in Florida. Achtervolgd door de inboorlingen, verdwijnt hij in een storm terwijl het proberen om terug te gaan naar Mexico.
Januari 1531 END Francisco Pizarro begon zijn derde expeditie naar Peru met 180 mannen en drie schepen. 15 november 1532, veroverde hij de Inca Atahualpa;het maakt dan lopen. In 1534 ging hij naar Cuzco.
LENTE 1534 Jacques Cartier onderzocht de Golf van St. Lawrence.
1535 - 1536 tijdens een tweede reis, Cartier zeilde de St. Lawrence-rivier naar het Indiase dorp Hochelaga, waar hij doopte de hoogste heuvel genaamd MountRoyal.
30 MAI 1539 Hernando de Soto landde in Espiritu Santo (Tampa Bay) en verbindt zich verkenning binnen de huidige Verenigde Staten. 
In hetzelfde jaar, Francisco de Ulloa verkent occidendales kusten van Mexico en ontdekte de Golf van Californië, die hij de naam "Sea of Cortes."Het loopt langs de oevers en ontdekt het bestaan ​​van het schiereiland Baja California, dat omzeilt aan de baai van La Paz.
LENTE 1540 Soto bereikt de Appalachian Mountains en bleef daar een maand. Op 8 mei 1541, Soto ontdekte de rivier de Mississippi (ten zuiden van de huidige stad van Memphis) en de winters aan de oevers van de Arkansas. Na zijn dood, 21 mei 1542, zal de expeditie van de Mississippi af te dalen tot de monding van de Golf van Mexico.
Mei 1541 - juli 1543 JF de La Rocque de Roberval en Jacques Cartier te verkennen en terug te regelen langs de St. Lawrence.
1540 - 1542 Francisco Vásquez de Coronado verkent de huidige zuidwesten van de Verenigde Staten zal het Alta Californië geworden. Het zal de eerste zijn om de Grand Canyon te zien. 
Ondertussen, Hernando de Alarcón aan het hoofd van een eskader, langs de westkust van Mexico aan de Golf van Californië en ontdekten de monding van de Colorado naar de bodem van het.
1542 Francisco de Orellana beneden de Amazone rivier tot de monding
1554 Nicolas Durand de Villegagnon aangekomen in Guanabara Bay in Brazilië om een Franse kolonie, Frankrijk Antarctische vestigen.
1562 Gaspard II de Coligny stimulans kolonisatie project naar Noord-Amerika. Jean Ribault, bijgestaan ​​door Rene Goulaine van Laudonniere en begeleid door de cartograaf Jacques Le Moyne de mortuaria Franse geland in Florida en stichtte een sterke eerste genaamd Charlesfort, en in 1564 een tweede vesting, Fort Caroline.
1577 - 1580 tijdens zijn wereldtournee, Francis Drake was de eerste om Kaap Hoorn te ronden door de passage die nu zijn naam draagt. Het loopt dan langs de Amerikaanse Pacifische kust tot aan de huidige stad Vancouver.
1603 en 1607 Samuel de Champlain verkend en in kaart gebracht voor de kust van de Atlantische Oceaan van de Verenigde Staten naar de omgeving van Boston naar de Golf van St. Lawrence.
1608 Verkenningen van het gebied van de Grote Meren na Champlain gesticht Quebec
1609 Henry Hudson komt in de haven van New York en op de rivier die zijn naam draagt. Het volgende jaar, op 25 juni op zoek naar het noordwesten passage, bereikte hij de straat die zijn naam draagt ​​en ontdekte de baai die zijn naam draagt, op 2 augustus.
1616 Willem Schouten was de eerste om Kaap Hoorn te ronden.
1669 Rene Robert Cavelier de La Salle verkent meren Ontario en Erie, het meest oostelijke van de Grote Meren. Hij bereikte ook de rivier de Ohio.
1672 bovenste bovenloop van de Mississippi werd ontdekt door Louis Jolliet en Vader Jacques Marquette.
1680 - 1682 Partij van Quebec, Rene Robert Cavelier de La Salle, in een tweede reis, bereikt het zuiden van Lake Michigan en langs de Mississippi in zijn geheel aan zijn mond.
1741 tijdens een eerste zending, Vitus Bering ontdekte de zeestraat die zijn naam draagt, wat bewijst dat de Euraziatische en de Amerikaanse continenten werden gescheiden. Op een tweede reis, zag hij de zuidelijke kust van Alaska, en landde op Kayak eiland of in de buurt. Onder het bevel van Alexei Chirikov, zijn Russische metgezel, een tweede boot ontdekte de noordwestkust van Noord-Amerika, waaronder de Alexander Archipelago dat wil zeggen, het zuidoosten van Alaska is aanwezig.
1799 - 1804 Overbrenging van Alexander von Humboldt in Zuid-Amerika.
1804 - 1806 Expeditie Meriwether Lewis en William Clark in het Amerikaanse Westen.
1825 Frederick William Beechey verkende de noordkust van Alaska en ontdekt Point Barrow.
1831 - 1836 Reis van Charles Darwin in Zuid-Amerika.
1850 - 1854 Robert McClure bewijst het bestaan ​​van de passage van het Noordwesten die reis van west naar oost.
1909 Robert Peary bereikt de Noordpool.
Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×