BYCE CHARLES HENRY

Byce CHARLES HENRY
2e wereldoorlog

 

 

Gezien de heldendaden van zijn vader in het buitenland, leek Charles Henry Byce voorbestemd om een ​​militaire held geworden. Zijn moeder, Louisa Saylors, een Cree van Moose Factory, Ontario, trouwde Henry Byce, een witte Westmeath. Toen Charles werd geboren in 1917 in Chapleau, werd de Eerste Wereldoorlog nog in volle gang, en zijn vader vochten in Europa, waar hij won twee moed awards: de Distinguished Conduct Medal (DCM) en de Militaire Medaille van Frankrijk. Twee decennia later, Charles Byce, 23 jaar, is aangeworven in het Lake Superior Regiment (Motor) - The Lake sups - en hij begon een opmerkelijke reis, volgt ongeveer hetzelfde pad als zijn vader. Na de oorlog, Byce was de enige man van zijn regiment naar de DCM en MM ontvangen.

Byce won zijn eerste onderscheiding voor moed, de MM heeft Nederland in januari 1945 Op dit moment, de geallieerden hadden posities in Frankrijk en in België gevestigde en een maand later zouden ze de laatste offensief het oversteken van de Rijn in Duitsland.

Voor dag en dauw op 21 januari, Lance Corporal Byce en 23 andere Lake SUPS door roeiboot op de rivier de Maas over te steken. Hun missie was om te infiltreren achter de vijandelijke linies en breng Duitse gevangenen terug in om informatie over vijandelijke eenheden te verkrijgen. Byce leidde een team van vijf mensen die belast zijn met de bescherming van de verkenning groep.

Kort na de landing in vijandelijk gebied, ondergaat de verkenningsgroep schoot drie Duitse posities. Byce loca twee van hen en zwijgen ze met granaten. Hij heeft ook in geslaagd om informatie van een Duitse gevangene krijgen voor vertrek. De officiële geschiedenis van het regiment beschrijft wat er daarna gebeurde:

De rode en gele vlammen begon toen te streak van de hemel, en de machinegeweren en lichte mortieren de vijand ging in actie. Als de patrouille ... die langs de dijk enkele granaten ontplofte in de lucht. Gelukkig hebben ze geen schade doen ... maar ze maakte het mogelijk om de aanwezigheid van twee vijandelijke soldaten onthullen. Opnieuw Korporaal Byce nam het initiatief. Hij in opdracht van de Duitse dugout en het wierp een granaat kaliber 36.

De patrouille keerde veilig terug en daarna Byce werd een van de ongeveer 1.200 Canadezen die de MM gewonnen. Zijn citaat prees de korporaal voor zijn "coolness" en "toewijding" door het geven van hem een ​​krediet voor het succes van de patrouille.

Ongeveer zes weken later, Byce werd een van 162 Canadezen aan de DCM te verdienen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Rijnland campagne was in volle gang, maar de verdediging nog steeds het blokkeren van de weg geallieerden in Duitsland. Het was de laatste grote lijn van verdediging van de vijand en het zou niet gemakkelijk worden gebroken. Tegen de aanvallen waren fel en talrijk.

2 maart 1945, de Lake SUPS huurde het moeilijkste dat hij ooit heeft gezien combat. Om 4:00, de waarnemend Sergeant Byce en de rest van C Company uiteengezet om een ​​groep van gebouwen ten zuiden van het Hochwald te bezetten. Om 6:00, hadden ze hun doel bereikt, maar het eerste licht van de ochtend bleek de locatie aan de vijand. Bedrijf C werd bestookt met granaten en mortieren dat alle tanks vernietigd. De verliezen snel gemonteerd. Alle officieren behoorden tot de slachtoffers, met inbegrip van de compagniescommandant. Ondertussen, vier vijandelijke tanks waren naderen. De regimentsgeschiedenis beschrijft wat er daarna gebeurde:

In de verwarring en de algemene wanorde, werd de vijand van de positie van de vennootschap C. Grimly nadert, de Lake SUPS gehouden op de perimeter verdediging en versmald gang om terug te keren naar de achterkant werd meer dichterbij. Met ... wreedheid en moed, Sergeant Byce, nu commandant van de restanten van C Company vochten zo lang als hij kon; dan is het verzamelen van de weinige overgebleven mannen, vocht hij zich een weg door de terugkeer pad doorzeefd met kogels.

Het was 15 uur toen Byce beval de terugtocht van zijn mannen. Hij bracht de rest van de middag achter zijn groep, trekken vijandelijke infanterie om de terugtrekking van zijn bedrijf te beschermen.

Nogmaals, zijn citaat was indrukwekkend:

De prachtige moed en vechtlust van deze NCO geconfronteerd kansen zijn voorbij alle lof. Zijn moedige weerstand, zonder voldoende wapens en met een handvol mannen in een wanhopige situatie zal blijven, voor altijd, een groot voorbeeld voor mannen van alle gelederen van het regiment.

Byce en het Lake sups in Duitsland had gevorderd toen de oorlog eindigde in Europa op 8 mei 1945 werd hij naar Engeland de volgende maand en keerde terug naar Canada in september 1945.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×