BRITO FRANK C

Brito FRANK C
Amerikaanse oorlog Hispano

 

Brito-frank-c.jpg

Frank Brito werd geboren 24 augustus 1877 in Pinos Altos. Hij bezocht de plaatselijke school en werd een leerling drukker en mijnwerker.

6 mei 1898, Frank en zijn broer Jose aangeworven als vrijwilliger in de 1ste Volunteer Regiment van de Cavalerie Amerikaanse, die bekend staat als de Rough Riders om te vechten in de Spaans-Amerikaanse Oorlog.

Ze werden naar training gestuurd in San Antonio, Texas en vervolgens overgebracht naar het kamp in Tampa, Florida.

Frank wist hoe om te lezen, schrijven en spreken in het Engels en Spaans. Daarom werd hij gekozen om te gaan met potentiële Spaanse gevangenen.

 

Aan het einde van de oorlog, werd Frank naar Camp Wikoff in New York met zijn regiment naar ziekten zoals malaria en dysenterie te behandelen. Frank ontslagen uit het leger 15 september 1898.

 

Zijn broer aangeworven opnieuw in het leger en werd als vermist opgegeven in de Filippijnen.

 

Frank terug naar zijn baan als mijnwerker en was vijf jaar in de gevangenis voor de moord op de zus van zijn vrouw. Na zijn vrijlating uit de gevangenis, zal hij de route van de bescherming van de wet te volgen en werd zelfs Sheriff in Las Cruces.

 

Herbenoemd in de Nationale Garde, verliet hij de expeditie tegen Pancho Villa in Mexico in 1916.

 

Hij stierf 22 april 1973 door een van de twee laatste overlevenden van de Spaans-Amerikaanse Oorlog.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×