ANDERSON MONTURE

ANDERSON (MONTURE) EDITH
1e WERELDOORLOG

(BRON: Veterans Affairs CANADA)

Inheemse vrouwen hun deel van offers en bijdragen die ook tijdens de oorlog. Opgemerkt dient te worden gemaakt, bijvoorbeeld Mount Edith Anderson, een verpleegster die in het buitenland geserveerd in een ziekenhuis van een Amerikaanse basis.

De jongste in een gezin van acht kinderen, Edith Anderson werd geboren in 1890 in de Grand River in Six Nations. Als jonge vrouw, was ze vastbesloten om een ​​verpleegster te worden, maar ze waarschijnlijk niet terug te keren voor de opleiding in Canada was. Ze studeerde aan de New Rochelle School of Nursing, in de staat New York, en na zijn afstuderen aan RN diploma in 1914, werkte ze in een Amerikaanse basisschool.

In 1917, Edith Anderson, die toen 27 jaar was en 19 verpleegkundigen, 14 van hen waren ook Canadese, aangesloten bij de Amerikaanse Medical Corps. Een paar maanden later bevonden ze zich in Vittel, Frankrijk, op nummer 23 van de basis Buffalo Hospital, een oude resort hotel. Verpleegkundige Anderson bracht het grootste deel van zijn tijd in het ziekenhuis om soldaten gewond door pistool of vergiftigd door gas te behandelen. Het werd soms naar andere ziekenhuizen om een ​​hand, die hem de gelegenheid om meer van het land te zien gaf lenen. Soms zag ze meer dan ze hadden gewild.

In 1983, een verslaggever van de plaatselijke krant, The Grand River Sachem, interviewde de voormalige verpleegster. Ze was 93 jaar oud, maar nog steeds vol van leven en erg gezellig. Ze vertelde:

anderson-edith-crockett.jpg

We liepen naar de plaats van het gevecht. Het was verschrikkelijk om te zien - verwoeste huizen, bomen verbrand, bracht schelpen liggen, hele steden geblazen.

Ze wordt vooral herinnerd een jonge Amerikaan 20 jaar naar het ziekenhuis 23:

Hij was neergeschoten in de nek, maar hij was prima. Op een nacht terwijl ik dienst had, begon hij te bloeden. We hadden verpleegkundigen, maar we konden ze niet vinden. Hij is een jonge man die brood bracht voor de Amerikanen die me geholpen.

We eindelijk in geslaagd om het bloeden te stoppen en rustig. De volgende nacht, het was fijn, maar hij hemorrhaged de volgende avond. Hij stierf tijdens de nacht.

Het was nogal een schok voor ons allemaal, omdat we dachten dat hij zou gaan schieten. Ik kreeg het adres van zijn moeder in de Verenigde Staten en ik schreef om hem te vertellen dat ik aan het bed van haar zoon toen hij stierf.

Na de oorlog, Anderson terug naar de Six Nations en dat is waar de ouders van de jonge Amerikaanse gecommuniceerd met haar naar Iowa nodigen. Ze ging daar. De ouders van de jonge man maakte een reis naar Vittel, en weer terug, ze stopte bij haar huis.

Edith Anderson trouwde Claybran mount in 1919 en vervolgens verhoogd vier kinderen. Ze vervolgde haar carrière als verpleegkundige af en toe werken in een ziekenhuis op de reservering tot 1955.

Ajouter un commentaire

Vous utilisez un logiciel de type AdBlock, qui bloque le service de captchas publicitaires utilisé sur ce site. Pour pouvoir envoyer votre message, désactivez Adblock.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×